Allmän information

Innan du kan ansöka om ett immigrationsvisum, behöver du först först få en petition som har godkänts av U.S. Citizenship and Immigration Services (Amerikanska medborgarskaps- och immigrationsverket, USCIS). Petitionen ska fyllas i av en släkting till dig som är amerikansk medborgare och är permanent bosatt i USA, eller av en potentiell arbetsgivare vid ett USCIS-kontor i USA. Numera måste medborgare från Danmark, Norge och Sverige skicka sina I-130-formulär per post till USCIS postbox i Chicago, eftersom det inte finns något kontor i Sverige.


1. Petition2. Efter din petition har godkänts3. Samla och lämna dina dokument till NVC4. Intervju
Skicka en petitionBörja med NVC behandlingenSkicka in ett DS-260 formulärFörbereda dig för intervjun
Välj en agentSamla in finansiella dokumentTa dig till intervjun
Betala en avgiftSamla in stödjande dokumentEfter intervjun
Skicka dokumenten till NVC

Efter att ha bekräftat invandringsvisumet

Efter din petition har godkänts, behöver du börja med förberedelserna av din visumansökan. Följ noggrant stegen 1-6

1.

Välj en agent

Du behöver formellt välja en agent som kommer att representera dig vid din visumbehandling. Du kan representera dig själv, eller välja en släkting, en vän, personen som fyller i din petition eller någon annan som du litar på.

2.

Betala avgifter

Observera att alla personer som fått ett immigrationsvisum utfärdat utanför USA måste betala en USCIS-immigrationsavgift på 220 USD före avresan till USA.

3.

Skicka ansökningsformuläret DS-260

Du behöver fylla i DS-260-formulär på https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx.

Glöm inte att skriva ut bekräftelsesidan på ditt DS-260 formulär och ta med den till din intervju.

4.

Samla in finansiella dokument

När du har skickat in ditt ansökningsformulär, kan det vara nödvändigt att du skickar dokument som bevisar att din petitionär kan stödja dig finansiellt i USA.

5.

Samla stöddokument

När du har skickat in ditt ansökningsformulär, kan det vara nödvändigt att du skickar dokument som bevisar att din petitionär kan stödja dig finansiellt i USA.

  • Samla alla nödvändiga dokument
  • Skicka en kopia av alla nödvändiga handlingar till NVC
  • Ta med originalhandlingarna (eller certifierade kopior)
  • Alla dokument som inte är skrivna på engelska eller på det officiella språket i det land där du ansöker om visum måste åtföljas av certifierade översättningar
6.

Skicka in dokument till NVC

Ett vackert landskap med blå himmel och skog över en sjö i Mammoth Lakes i Kalifornien, USA
Mammoth Mountain ligger i Sierra Nevada i solskensstaten Kalifornien och är en populär skidåknings plats, som besöks av skid- och snowboardåkare från världen över. Den högsta toppen är på 3369 meter och erbjuder en häpnadsväckande utsikt över det vackra fjällandskapet.

När du har samlat in alla nödvändiga dokument måste du skicka in dem i ett paket till NVC. Ditt ärende kan vara avsevärt försenat om du inte skickar in alla dina dokument samtidigt. Lägg märke till att du inte bör skicka dina originaldokument till NVC. Vänligen skicka kopior av dem och ta originaldokumenten med dig till din intervju.

Procedur för visumansökan från Danmark, Norge och Sverige

Invånare från Danmark, Norge och Sverige måste besöka den amerikanska ambassaden i Stockholm och intervjuas för att få immigrationsvisum, mångfaldsvisum och K-visum. Observera att du, efter att du har fått ett datum för din intervju, behöver registrera din tid för intervjun i kalendern för immigrationsvisumavdelningen i Stockholm.

USCIS

Logotypen för USA:s statliga myndighet för övervakning av immigration, kallad Det amerikanska medborgarskaps- och immigrationsverket, (USCIS)
Alla immigrationsvisum till USA för medborgare och personer bosatta i Sverige, Norge och Danmark handläggs på den amerikanska ambassaden i Stockholm.

U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) är den statliga myndigheten som övervakar laglig invandring till USA.

Leverans av dokument

Du behöver välja en leveransadress där ditt pass kommer att återsändas innan du bokar din visumintervju. Det krävs att du anger immigrationsärendet som visas på underrättelsebrevet från amerikanska ambassaden. Om din visumansökan godkänns kommer PostNord att returnera ditt pass och visum till den adress som du angett.